Συστατικά: βασιλικός, κρεμμύδι, κανέλα, δάφνη, μπαχάρι, μπούκοβο, κόκκινο πιπέρι, γαρύφαλλο, αλάτι
Συνταγή: 1 κιλό κρέας, 1 φλιτζάνι κρητικό ελαιόλαδο, 3 μεγάλα κρεμμύδια, χυμός ντομάτας, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί και ½ κουταλιά της σούπας μείγμα για το στιφάδο. Μαγειρεύουμε το κρέας σε ελαιόλαδο και κρασί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το μείγμα για στιφάδο και μαγειρεύουμε για ½ ώρα.