Συστατικά: μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κανέλα, αλάτι
Συνταγή: Σοτάρουμε 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα για 2 λεπτά. Προσθέστε 500 gr κιμά, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 τριμμένο καρότο, 1 κουταλιά της σούπας μείγμα για τον μουσακά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Απλώνουμε σε ταψί 1 στρώση τηγανητές πατάτες, 1 στρώση κιμά, 1 στρώση μελιτζάνα, πάλι 1 στρώση κιμά και τελειώνουμε με 1 στρώση μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180⁰C για μία ώρα.